Promovare Gratuită pe Google. Există?

Poate fi promovat ceva gratuit pe Google? Majoritatea celor care sunt prezenți online cu conținut util și de calitate beneficiază de promovare gratuită pe Google, altfel Google nu ar mai fi atât de util …

Cum poți beneficia de promovare Google Gratuită?

Sunt mai multe produse Google care oferă promovare gratuită.

  • Căutarea Google

În rezultatele căutărilor apar pe primele poziții cele mai relevante și utile rezultate, dar pentru asta trebuie să faceți în așa fel încât paginile site-ului să conțină informații utile și relevante. Oricât de bun ai fi în ceea ce faci, nu este suficient sa faci o pagină web în care să spui că ești bun, Google nu are cum să știe dacă ești atât de bun pe cât pretinzi.

Aici intervine SEO, un serviciu care le ușurează motoarelor de căutare activitatea de a descoperi conținut bun de promovat.

  • Google Merchant Center

Google încurajează comerțul electronic promovând produsele cu cel mai bun preț. Pentru ca magazinul tău online să beneficieze de acest avantaj trebuie setat un feed de produse pe care Google să-l înțeleagă și cu ajutorul căuruia să poată prelua date despre produsele tale pentru a le putea promova gratuit.

Tot cineva care se ocupă de SEO se poate ocupa și de acest aspect, dar nimeni nu o va face fără a primi ceva în schimb, poate doar tu, dar va trebui mai întâi să învățați apoi să puneți în practică ceea ce ați învățat.

  • Google Maps

Pe Hărțile Google sunt listate gratuit informații despre afaceri: program, locație, date de contact, servicii etc. Google listează aceste informații pentru a face hărțile mai utile utilizatorilor. Dar afacerea dumneavoastră nu va fi listată dacă nimeni nu spune nimic despre ea. O puteți lista de unul singur, aveți aici toate informațiile de care aveți nevoie sau puteți ruga pe cineva să facă acest lucru pentru dumneavoastră.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

TwitterFacebookWhatsApp