Nu-mi mai apare site-ul în Google, ce-i de făcut?

Astăzi am primit un telefon prin care cineva îmi cerea să-l ajut spunându-mi: „Nu-mi mai apare site-ul în Google, ce-i de făcut? O firmă concurentă a băgat un cod pe site și l-a ștes de pe Google

Am verificat puțin site-ul și am văzut că nu era blacklisted pe nicăieri datorită conținutului dăunător, dar în indexul Google nu mai apărea. Am cercetat apoi puțin ce fel de site-uri aveau link către acesta, adică în ce fel era făcut linkbuildingul, și am văzut că nu era natural deloc, mi-am dat seama de asta fără să am algoritmii Google.

De aici am dedus că există mulți „specialiști SEO” care au rămas în vremea în care era de ajuns să listezi un site în câteva zeci de directoare web pentru a-l aduce pe prima pagină în Google, iar atunci când aceasta „metodă” aduce ca rezultat eliminarea site-ului din Indexul Google dă vina pe concurența celui care are afacerea pe care vrea să o promoveze cu acel site. „L-am promovat prea bine și l-a deranjat pe X care ți-a făcut-o, eu nu am nici o vină!

Tehnicile astea de Black Hat SEO dau randamente uimitoare pe termen scurt, site-ul va părea a fi bine promovat până ce specialistul SEO își va lua banii, apoi Google vede niște anomalii pe ici pe colo, se enervează că cineva a încercat să-l manipuleze și face o mică minune: se debarasează de acel site.

Știți care este culmea? Site-ul cu pricina chiar avea conținut de calitate. Puțin, dar frumos structurat, original și ușor de digerat. Cu ceva mici modificări pe la structura de permalink-uri și cu câteva alte mici optimizări de finețe, site-ul avea potențialul de a se clasa bine de unul singur pe primele locuri în Google, chiar nu avea nevoie de artificii.

Într-o astfel de situație site-ul devine mult mai greu de promovat și trebuie să iei decizia dacă abandonezi domeniul web și pornești de la zero cu un site nou sau te chinui să repari stricăciunile pentru că adresa site-ului este pe toate cărțile de vizită distribuite de-a lungul anilor, în reviste, pe panouri publicitare ș.a.m.d.

În SEO este ca în medicină: Dacă nu știi ce faci, mai bine nu faci nimic, pacientul se poate vindeca și singur!

Dacă ai astfel de probleme cu un site, poți să ne contactezi, te vom ajuta cu drag dacă se merită doar tu decizi!

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

TwitterFacebookWhatsApp