Servicii de Marketing și Promovare Online

Nu este deloc ușor să oferi servicii de Marketing și Promovare în mediul Online, mai ales ca freelancer.

Concurența

Sunt multe agenții de Marketing Online care au fost statornice, serioase și au căpătat capital: financiar, de încredere, de resursă umană.

Sunt mulți freelanceri, unii chiar foarte buni în ceea ce fac.

Atunci când încerci să intri ca ofertant pe aceasta piața de servicii trebuie să fii bun și puțin nebun.

Cea mai grea parte este aceea în care tu trebuie să faci pentru tine ceea ce le promiți clienților, astfel încât să ai cui să-i prestezi servicii de marketing online

Este curios cum, exista clienți care se lasă racolați prin telefon sau spam-uri de către „Agenții SEO” care le cer o poală de bani pentru a nu le oferi nimic, pentru că sunt și genul acesta de „Agenții SEO” care nu apar în Google nici în căutări organice, nici în campanii Google Ads, pentru că în spatele lor sunt oameni care știu să vândă prin tehnici tradiționale, dar nu au habar cum să presteze servicii de optimizare a site-urilor.

Neîncrederea clienților

Este normal ca un client căruia i s-a promis că va ajunge pe primul loc în Google dacă dă 1000 lei să fie neîncrezător atunci când îi propui un pachet de servicii SEO pe bază de abonament lunar, pentru care ar trebui sa plătească câteva sute de lei și îi spui că va începe să vadă rezultatele în timp, după câteva luni, dar că nu-i poți promite concret mare lucru.

Este normal ca un client să fie neîncrezător după ce a fost dezamăgit de serviciile unei Agenții SEO care la abordat și convins telefonic, dar care nu a făcut nimic pentru ca site-ul său să urce în SERP.

Eu îmi doresc să reușesc să fac față concurenței și să prestez servicii doar pentru acei clienți care m-au găsit pe internet, pentru că acei clienți au dovada clară a faptului că știu ce fac: faptul că am reușit să mă fac destul de vizibil în mediul online pentru ca el să mă găsească.

De ce nu pot garanta nimic?

Sunt puțin răutăcios când spun că nu pot garanta nimic. Pot garanta că fac tot ceea ce îmi stă în puteri pentru a pune în aplicare tot ceea ce știu despre promovare online.

Rezultatele în acest domeniu nu țin doar de cel care prestează servicii de optimizare. Contează mult ce face concurența clientului, ce schimbări fac motoarele de căutare în algoritmi, ce noi tendințe apar în mediul online

A apărut Inteligența Artificială și în acest domeniu. Bing deja folosește AI-ul pentru a filtra cele mai relevante rezultate. Creatorii de conținut folosesc AI-ul pentru a crea repede texte. Cred ca nimeni nu știe ce impact va avea inteligența artificială în domeniul serviciilor SEO peste 2 – 3 ani.

Organizarea timpului este crucială

Multă lume are impresia că un freelancer care se ocupă de SEO are destul timp. Noii clienți vor să le vorbești ore în șir și să le explici ce ai nevoie de atât de mulți bani. Textele nu se scriu ușor, mai ales atunci când nu îți găsești cuvintele potrivite. Un sistem de back-linkuri sănătos se construiește în timp și se menține sănătos cu mult efort. SEO ON-Page nu se face chiar simplu, trebuie să iei codul sursă al site-ului la puricat.

Trebuie să muncești și pentru tine. Trebuie să îți optimizezi propriile site-uri, să le actualizezi periodic conținutul și de multe ori pentru tine nu mai ai suficient timp.

Este evident că nu poți face totul ca la carte pentru că ești limitat de timp și de bugetul pe care clientul îl alocă. Cine mai poate presta 16 ore de muncă pentru 200 lei fără a muri de foame?

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

TwitterFacebookWhatsApp