Optimizare site pentru mobil

Optimizarea site-urilor pentru utilizatorii de dispozitive mobile nu mai este de mult un moft, ci o chestie care trebuie făcuta. Un site care este la fel de ușor de accesat de pe telefon, ca și de pe ecranul de 24″ al PC-ului de acasă, are o pondere de până la 80% din trafic venit din partea celor care folosesc dispozitive mobile.

Dacă decizi că nu-ți pasă de cei care vor să-ți acceseze site-ul de pe telefon în timp ce merg spre job, înseamnă că renunți din start la 80% din potențialii clienți!

Deși nu prea mai sunt CMS-uri care să nu-ți permită minimul de optimizare pentru mobil, iată două dintre caracteristicile unui site optimizat pentru mobil care nu ar trebui să fie ignorate:

  • Site-ul trebuie să fie responsive. Nu mai este suficient și nici indicat să ai o versiune de PC și una de mobil pentru site. Site-ul trebuie să se adapteze oricărui tip de display, indiferent de proporții și rezoluții, astfel încât să fie ușor de utilizat.
  • Paginile site-ului trebuie să se încarce repede. În cazul telefoanelor mobile, de foarte multe ori, utilizatorii au acces limitat la internet de mare viteză și trebuie să se mulțumească cu viteze mici de download, În aceste condiții, chiar dacă pentru un ecran cu rezoluție Full HD ții să afișezi o imagine cu rezoluție similară, pentru dispozitivele mobile ar trebui să fie servite imagini alternative, de dimensiune mai mică.
    Poate îmi veți spune că sunt telefoane care au rezoluții mai bune de Full HD și am să vă dau dreptate, dar un utilizator de telefon mobil care nu este interesat să facă zoom la imagine pentru a-i studia toate detaliile, va prefera o imagine de rezoluție mai mică, care se încarcă mai repede și pe care ochiul omenesc oricum o percepe la fel de clară datorită dimensiunilor mici ale ecranelor.

Dacă una dintre cele două caracteristici lipsesc de la site-ul dumneavoastră, ar trebui să luați imediat măsuri, gândiți-vă la cei 80%!

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

TwitterFacebookWhatsApp